Opdrachten

DIT IS EEN KANS!

Nee, het komt niet aanwaaien. Maar als je een kans ziet, pak je ‘m dan ook?

Ook ik had als mavoleerling geen idee wat ik later wilde doen. Maar ik was wél bezig met het vergroten van mijn waarde voor potentiële werkgevers. Ik werk sinds mijn 12e. Eerst twee zomers in de kassen, toen twee jaar elke dag een krantenwijk tot ik op mijn 15e eindelijk in een winkel mocht staan.

Ik schaamde me niet voor mijn baantjes. Integendeel; het tomatenplukken pronkte tot mijn 22e op mijn CV.

Mijn CV toonde dat men een hardwerkende meid zou binnenhalen. Iemand die haar energie laat stromen voor een ander. Óók als daar geen geld tegenover staat.

Vrijwillige inzet laat zien dat je hart groter is dan je ego

Vrijwillige inzet laat naar mijn idee zien dat je hart groter is dan je ego. En ook dat je slim bent. Want blijkbaar lukt het jou om iets te vinden dat zó gaaf is, jou zo enorm verrijkt, dat geld geen vereiste is. Dat lukt veel mensen niet eens met een betaalde baan.

Op werkgevers maakte ik geen indruk met mijn mooie cijferlijsten. Daar vroeg namelijk nooit iemand naar. Wel maakte ik indruk met mijn lijst aan ervaring.

Ik moet zeggen: mijn studies en stages in het buitenland, dáár scoorde ik pas echt punten mee. Maar als dat er niet in zit, wat doe je dan verder om je waarde te vergroten? Wat doet jouw kind voor zijn eigen toekomst, naast studeren?

Ik wil je graag wijzen op een hele mooie kans.

Als ik als 16 jarig (inmiddels) havomeisje had gelezen over het Vrijwillig Traineeship, had ik die kans gepakt. Want het leven gaat niet over toetsen. Het gaat over waarde.

Iedereen is waardevol. Maar als mens heb je ook het talent om jouw waarde doelbewust te vergroten. Als we de kansen maar zien. En durven pakken.

Als mens heb je het talent om jouw waarde doelbewust te vergroten

Ben je nog niet overtuigd?

Misschien helpt het als ik vertel dat ik door mijn vrijwilligerswerk bij Omroep Vlaardingen zelf video’s ben gaan maken. En dat ik door mijn vrijwillige stukken voor de schoolkrant en columns voor De Vlaardinger uiteindelijk journalist en columnist kon geworden.

Eerlijk gezegd heb ik in mijn huidige werk 10x meer aan alles wat ik GRATIS leerde, dan wat ik leerde tijdens mijn betaalde werk en toetsen op school.

Vrijwillig Traineeship = KANS!
Nog even terug naar het Vrijwillig Traineeship. Dat is een ontzettend mooi programma speciaal voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Vlaardingen doet ook mee en biedt deze jongeren coaching, cursussen en begeleiding tijdens hun vrijwillige traject bij 3 of 4 verschillende maatschappelijke organisaties.

Hiermee doen zij een bak ervaring op en vergroten ze hun netwerk. Het traject wordt beloond met een officieel certificaat. En ja, dit traject is GRATIS!

Wie gun jij deze kans?

Ben of ken jij een Vlaardinger tussen de 16 en 27 jaar die kansen durft te grijpen? Die toe is aan een uitdaging en meer waarde voor zichzelf wil creëeren? Laat hem of haar dan onderstaande video zien, die ik maakte voor Gemeente Vlaardingen.

En doe het snel, want het Vrijwillig Traineeship start in april!

Lees HIER meer over het Vrijwillig Traineeship voor jonge Vlaardingers die hun waarde willen vergroten!

Deze video maakte ik in opdracht van Gemeente Vlaardingen, met in de hoofdrol supergirl Crystal! Het artikel heb ik geschreven omdat ik oprecht geloof in dit traject en het enorme cadeau dat je jezelf hiermee doet.

Dit verhaal delen op:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.