Persoonlijk

Ken je mijn Dappere Assistent al?

In mijn leven als zelfstandig ondernemer krijg ik te maken met lastige keuzes, zoals welk ophangstickertje ik voor mijn inhaakkalenders moet bestellen. Ik kan gerust een uur verdwalen in webshops en reviewsites met de vraag welk plakstripje nou toch mijn ideale aankoop is. Om uiteindelijk mijn moeder te appen…

Mijn moeder, Angélique, houdt van dingen aanpakken en regelen. En is daar ook bijzonder goed in. Ze is zo iemand die alle ballen weet hoog te houden. Terwijl ik de ene week kies voor koken en de andere week voor een schoon huis. Ik begrijp oprecht niet hoe mensen dat allemaal doen. Gelukkig ben ik goed in mijn werk en trek ik tegenwoordig mijn voordeur ‘s ochtends lekker dicht. Maar ja, ook dat werk heeft randzaken.

Mijn talent ligt duidelijk niet op het gebied van office management. Ik heb extreem weinig cellen in mijn brein die houden van routines. En als ik denk aan klusjes als een privacy statement in elkaar zetten, voel ik mijn lampje al uitgaan.

Gelukkig zijn dat juist zaken die ik relatief makkelijk kan uitbesteden. Aan mijn moeder dus. Die in haar werk genoeg ervaring heeft opgedaan om mij (naast haar fulltime baan – want ze is zo iemand die om 7 uur begint) wekelijks te ondersteunen.

En nu we eenmaal een tijdje zo samen bezig zijn (en ze als bonus uit zichzelf mijn kantoorafwas en de voorjaarsschoonmaak doet) en kostbare moeder-dochter-uurtjes doorbrengen, kom ik erachter dat ik ook het ondertitelen van video’s prima aan haar kan uitbesteden. Dus ga ik mama leren ondertitelen in Premiere Pro. Best wel cool, toch?!

“Welkom in Contentland, mam.”

Ze is daarnaast de ideale kandidaat om mijn tips en trainingen te reviewen. Als ik haar op Instagram bezig zie (@dappereassistent) moet ik lachen. De rollen zijn nu echt omgedraaid. Zij moet leren vliegen in een land dat ik al ken. Welkom in Contentland, mam. ❤️

Volg mijn Dappere Assistent op Instagram of connect met haar op LinkedIn.

Dit verhaal delen op:
1 reactie
  1. Angelique

    Nou,nou, ben zeer vereerd met dit mooie stuk over je Dappere Assistent:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *