Persoonlijk

Zonnebloem Challenge in Vlaardingen, doe je mee?

Draag jij ook een bloempje bij voor meer kleur in onze stad en voedsel voor de bijtjes? Op 15 mei is het startschot van dé Zonnebloem Challenge van Vlaardingen, die ik samen met Wessel Hebing organiseer. Het doel: 1.500 extra zonnebloemen door heel de stad!

500 Vlaardingers
Het kan altijd groener, vinden Wessel Hebing en ik. Daarom dagen we 500 Vlaardingers uit om de langste zonnebloem van Vlaardingen te groeien! Registreer je gratis voor de wedstrijd en stop vanaf 15 mei jouw drie biologische zonnebloemzaden in de grond!

Via de hashtag #vlaardingenbloeitop houd je de concurrentie in de gaten en deel je het groeiproces van jouw zonnebloemen. 

Zonnebloem Koning(in)
Op 25 augustus meten alle deelnemers hun zonnebloemen en voeren ze de lengte in op de website. De tien langste bloemen krijgen in diezelfde week bezoek van de jury voor een officieel meetmoment. De eigenaar van de hoogste zonnebloem wordt gekroond tot Zonnebloem Koning(in) van Vlaardingen en wint een fotoshoot met de bloem en een vol prijzenpakket van lokale ondernemers. 

Aanmelden
Aanmelden doe je via www.groenemorgen.org/vlaardingenbloeitop. Vervolgens haal je jouw drie biologische mega zonnebloemzaden op bij een van de afhaalpunten. In de Facebookgroep vind je tips om jouw bloemen maximaal te laten groeien.

Biodiversiteit
Met dit initiatief willen wij de stad opfleuren en het belang van biodiversiteit onder de aandacht brengen. Vooral bijen, hommels en vlinders genieten van de zonnebloemen. Een gezonde insectenstand is voor veel andere stadsdieren van groot belang om hier te kunnen overleven!

Donaties
Dit vrijwilligersproject wordt gefinancierd door donaties via de website en sponsoring door Wessel en Britt. Lief als je ook een bijdrage levert! Als de kosten zijn gedekt, wordt de overige opbrengst in september gedoneerd aan Stadslandbouw Van Ruytenburch.

www.groenemorgen.org/vlaardingenbloeitop 

Facebook: Vlaardingen Bloeit Op

Doe jij mee? Laat het weten in een comment onder dit bericht!

Dit verhaal delen op:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *