Persoonlijk

Vlaardingen Bloeit Op Zonnebloemenwedstrijd

Ook dit jaar organiseren Wessel Hebing en ik weer de Vlaardingen Bloeit Op Zonnebloemenwedstrijd in Vlaardingen. Degene met aan het eind van de zomer de hoogste zonnebloem van de stad wordt gekroond tot Zonnebloemen Koning(in) 2022 Vlaardingen! Doe jij ook mee?

Iedereen doet mee!

Het kan altijd groener, vinden Wessel Hebing en ik. Daarom dagen we alle Vlaardingers uit om de hoogste zonnebloem van Vlaardingen te groeien! Registreer je gratis voor de wedstrijd en stop vanaf 15 mei de drie biologische zonnebloemzaden die we gratis weggeven in de grond! Je eigen zaadjes gebruiken mag ook, maar vergeet niet om te registreren!

Via de hashtag #vlaardingenbloeitop houd je de concurrentie in de gaten en deel je het groeiproces van jouw zonnebloemen. En wil het niet lukken met het groeien en bloeien? Doe dan mee aan de fotowedstrijd!

De winnaar van vorig jaar!

Zonnebloem Koning(in)
Eind augustus meten alle deelnemers hun zonnebloemen en voeren ze de lengte in op de website. De tien langste bloemen krijgen in diezelfde week bezoek van de jury voor een officieel meetmoment. De eigenaar van de hoogste zonnebloem wordt gekroond tot Zonnebloem Koning(in) van Vlaardingen en wint een vol prijzenpakket van lokale ondernemers!

Fotowedstrijd
Dit jaar is er een extra wedstrijd, zodat ook mensen zonder groene vingers of zonnige tuin kunnen winnen! Maak een superleuke, mooie, of grappige foto van jouw groeiproces en deel die in de Facebookgroep of via Instagram!

Facebook: Vlaardingen Bloeit Op
Instagram: @Vlaardingenbloeitop

Aanmelden
Mail ‘Ik doe mee!’ naar vlaardingenbloeitop@gmail.com. Vervolgens haal je jouw drie biologische zonnebloemzaden op bij een van de afhaalpunten, die je per mail ontvangt. In de Facebookgroep vind je tips om jouw bloemen maximaal te laten groeien.

Biodiversiteit
Met dit initiatief willen wij de stad opfleuren en het belang van biodiversiteit onder de aandacht brengen. Vooral bijen, hommels en vlinders genieten van de zonnebloemen. Een gezonde insectenstand is voor veel andere stadsdieren van groot belang om hier te kunnen overleven!

Sponsoring
Wessel en ik financieren het project. Ook de cadeautjes voor de prijzenpakketten betalen we zelf. Om het extra riant te maken doen we dit jaar ook een oproep aan de lokale ondernemers en de reacties zijn heel positief. De eerste gesponsorde items vind je op onze social media!

Dit verhaal delen op:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *