Over Dappere Britt

Over Dappere Britt

Jouw toverfee in Contentland

Ik wil ondernemers en vrijwilligers zelf leren vliegen in Contentland!

Want veel kleine ondernemers, stichtingen en verenigingen hebben geen budget voor een professionele contentmarketeer. En te weinig zelfvertrouwen om het zelf lekker aan te pakken. Zo missen ze de kansen om hun organisatie waardig te laten schitteren.

Daarom ligt mijn focus juist op de 40+er die de online marketingboot heeft gemist. Op de ondernemer met weinig tijd en de vrijwilliger die denkt dat hij het niet kan.

Met mijn persoonlijke begeleiding en praktische trainingen brengen we daar verandering in. Van vlogs tot blogs en van podcast tot artikel in de media. Binnen een mum vlieg je op eigen kracht door Contentland!

Britt Planken alias Dappere Britt

Kies voor magie

Ik laat je ervaren hoe je met laagdrempelige contentmarketing zelf voor sprankelende resultaten zorgt! Je leest er hier meer over.

Voor grotere opdrachtgevers ben ik inzetbaar als creative consultant en contentmarketeer. Of kies voor een incompany training voor jouw personeel!

Dappere Britt is echt mijn alter ego geworden. Onder die naam word ik ook ingehuurd als presentator, columnist, interviewer en spreker.

Volg de avonturen van Dappere Britt ook op Instagram, LinkedIn, Facebook en YouTube. Bedankt voor je support!

Ben jij een nieuwsgierig typje? Leuk, ik ook! Hieronder lees je mijn persoonlijke verhaal en vind je een overzicht van mijn klanten.

Een kleine geschiedenis

Als klein dametje had ik twee ambities. Ik wilde toverfee worden en schrijfster.

Toverfee zodat ik de grote boze wereld een beetje beter kon maken. Schrijfster omdat ik niks liever deed dan lezen en al snel overal een verhaal in zag.

Een kwart eeuw later heb ik als ‘toverfee in Contentland‘ beide idealen gerealiseerd. 😉

“Op mijn 17e vertrok ik naar Amerika.

Een life changing ervaring!”

Na de middelbare school leek een studie Journalistiek een logische stap, maar ik koos voor het avontuur. Op mijn 17e vertrok ik naar Amerika voor een jaar high school. Het was om vele redenen een life changing ervaring.

In Florida ontdekte ik dat mijn schrijfstijl ook in de smaak viel bij mensen die mij niet kennen. Ik hield een reisblog bij en die werd goed gelezen door jongeren (vooral meiden) uit heel Nederland. Toch ging ik na dat jaar in Amerika níét naar de School voor Journalistiek.

Ik had namelijk ook ontdekt hoe gaaf ik het vind om een nieuwe cultuur en taal van binnenuit te leren kennen. Daarom koos ik voor een studie waarmee ik veel buitenlandervaring kon opdoen: Hotel- en Eventmanagement op hogeschool TIO.

Tijdens mijn studiejaren liep ik stages in Mexico en Valencia en studeerde ik vijf maanden (in het Spaans) in Barcelona. Natuurlijk hield ik mijn reisblogs trouw bij en schreef ik ook voor de schoolkrant.

“Ik had al lang door dat mijn creatieve ambities zwaarder wogen”

Afstuderen deed ik heel tegendraads bij een reclamebureau. Ik had namelijk al lang door dat mijn creatieve ambities zwaarder wogen dan die in de hospitality.

Erasmus Universiteit Rotterdam, 2016

In 2014 haalde ik mijn ‘Bachelor in Business Administration’ en zoals ik altijd al van plan was vervolgde ik mijn studententijd op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tot die tijd zag ik mezelf vooral als een creatieve chaoot. Op de universiteit ontdekte ik mijn analytische kant en genoot ik meer dan ooit van het studeren.

In 2016 studeerde ik af als ‘Master of Arts’ in Media en Journalistiek. Mijn bedrijf ‘Dappere Britt’ bestond toen net een paar maanden.

Het plan was eigenlijk om een jaartje te freelancen en daarna voor een uitdagende traineeship te gaan. Of voor een research master, zodat ik misschien kon promoveren.

“Ik heb er mijn ziel en zaligheid

en een vleugje magie in gestopt”

Maar mijn gevoel leidde me naar andere wegen. Ik heb altijd op mijn intuïtie vertrouwd en ontzettend veel kansen gekregen.

Die ik vervolgens met beide handen heb vastgegrepen. Waar ik mijn ziel en zaligheid én een vleugje magie in heb gestopt.

Dat heeft Dappere Britt tot een succes gemaakt.

Ik ben het leven dankbaar!

Zij werk(t)en met Dappere Britt: