Over Dappere Britt

Over Dappere Britt

Jouw toverfee in Contentland

Britt Planken alias Dappere Britt op de Content Conference 2019

Dappere Britt is in acht jaar tijd echt mijn alter ego geworden. Onder die naam werk ik met mijn marketingbureau en word ik ingehuurd als presentator, columnist, interviewer en spreker.

Volg de avonturen van Dappere Britt op Instagram, LinkedIn, Facebook en YouTube. Bedankt voor je support!

Ben jij een nieuwsgierig typje? Leuk, ik ook! Hieronder lees je mijn persoonlijke verhaal en vind je een overzicht van mijn klanten.

Een kleine geschiedenis

Als klein dametje had ik twee ambities. Ik wilde toverfee worden en schrijfster.

Toverfee zodat ik de grote boze wereld een beetje beter kon maken. Schrijfster omdat ik niks liever deed dan lezen en al snel overal een verhaal in zag.

Een kwart eeuw later heb ik als ‘toverfee in Contentland‘ beide idealen gerealiseerd.

“Op mijn 17e vertrok ik naar Amerika.

Een life changing ervaring!”

Na de middelbare school leek een studie Journalistiek een logische stap, maar ik koos voor het avontuur. Op mijn 17e vertrok ik naar Amerika voor een jaar high school. Het was om vele redenen een life changing ervaring.

In Florida ontdekte ik dat mijn schrijfstijl ook in de smaak viel bij mensen die mij niet kennen. Ik hield een reisblog bij en die werd goed gelezen door jongeren (vooral meiden) uit heel Nederland. Toch ging ik na dat jaar in Amerika níét naar de School voor Journalistiek.

Ik had namelijk ook ontdekt hoe gaaf ik het vind om een nieuwe cultuur en taal van binnenuit te leren kennen. Daarom koos ik voor een studie waarmee ik veel buitenlandervaring kon opdoen: Hotel- en Eventmanagement op hogeschool TIO.

Tijdens mijn studiejaren liep ik stages in Mexico en Valencia en studeerde ik vijf maanden (in het Spaans) in Barcelona. Natuurlijk hield ik mijn reisblogs trouw bij en schreef ik ook voor de schoolkrant.

“Ik had al lang door dat mijn creatieve ambities zwaarder wogen”

Afstuderen deed ik heel tegendraads bij een reclamebureau. Ik had namelijk al lang door dat mijn creatieve ambities zwaarder wogen dan die in de hospitality.

Erasmus Universiteit Rotterdam, 2016

In 2014 haalde ik mijn ‘Bachelor in Business Administration’ en zoals ik altijd al van plan was vervolgde ik mijn studententijd op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tot die tijd zag ik mezelf vooral als een creatieve chaoot. Op de universiteit ontdekte ik mijn analytische kant en genoot ik meer dan ooit van het studeren.

In 2016 studeerde ik af als ‘Master of Arts’ in Media en Journalistiek. Mijn bedrijf ‘Dappere Britt’ bestond toen net een paar maanden.

Het plan was eigenlijk om een jaartje te freelancen en daarna voor een uitdagende traineeship te gaan. Of voor een research master, zodat ik misschien kon promoveren.

“Ik heb er mijn ziel en zaligheid

en een vleugje magie in gestopt”

Maar mijn gevoel leidde me naar andere wegen. Ik koos voor mijn talenten en daarmee voor Dappere Britt.

Ik ben het leven dankbaar!

Zij werk(t)en met Dappere Britt: